Föreläsning om hundars kroppsspråk

Om du är duktig på att läsa din hund, har du en möjlighet att ligga steget före, vilket är en viktig pusselbit i hundträning. Det lägger också grunden för ett bra samspel och en väl fungerande vardag.

Torsdagen den 21 april, kl 18.30-20.30 kommer Memea Mohlin till oss och föreläser om hundars kroppsspråk.

Vi bjuder på fika i pausen.
Under kvällen lämnar vi 10 % på alla hundtillbehör i butiken.

BOKNING & BETALNING

Kostnaden för föreläsningen är 300 kr.
Gå två för 500 kr

Anmäl dig här. (Sista anmälningsdag är den 11 april).

Om föreläsningen

Hinner du med att ligga steget före din hund, eller uppfattar du vad som sker först när ni står mitt i situationen? Då kan det vara dags att du får lära dig mer om hundars kroppsspråk. Om du kan läsa din hund blir det så mycket lättare att tidigt se, vad din hund strax tänker göra.

Gamegainer Caterpillar 1

Föreläsningen handlar om de små signalerna, som lågmält visar det hunden tänker och känner. Att hunden börjar hetsa upp sig för något (en hare, en annan hund eller kanske en cyklist) att den börjar tveka, blir rädd, glad, misstänksam eller exalterad, kan ibland vara svårt att uppfatta, innan det är för sent.

Genom att bli bättre på att läsa din hund, blir det lättare för dig att ligga steget före och kunna påverka situationen, redan innan något har hänt.

Om Memea Mohlin

Memea arbetar som hundägarcoach och författare och har skrivit många populära böcker om hundträning. Memea har varit verksam som hundägarcoach i många år. 1982 pluggade hon några terminer psykologi och pedagogik vid Uppsala universitet, med målsättningen att bli hundpsykolog. Memeas mentor på den tiden var Anders Hallgren. Idag 30 år senare är Memea en av Sveriges mest välrenommerade hundägarcoacher. Kanske beror det på att det inte är hundarna hon försöker påverka i första hand – utan hundägarens egna rutiner och uppfattningar.

Memea Mohlin

Hundar har funnits i mitt liv så länge jag minns. Den första kontakten med hundar fick jag som fyraåring, med en skotträdd Beagle vi fick överta av min morfar. Med min första egna hund, en flat coated retriever, kvalade jag in till SM i lydnad och agility. Med bordercollien Archie blev det flera SM i lydnad och även i bruksgrenen sök. Därutöver, på en mer moderat nivå, har jag också tävlat i retrieverjakt, vallning och rapport.

Anledningen till att vi lever med hund tror jag varierar stort mellan oss människor. Men för de allra flesta tror jag att glädjen med våra hundar är gemensam. Det är helt enkelt roligt att leva med hund och de får oss att skratta. Genom att ta tillvara glädjen, kan vi lära våra hundar precis vad som helst. Ju roligare vi har tillsammans, desto fortare går det och desto mer vill hunden lära sig.

Memea Mohlin

Memea Mohlin