Grundtränad unghund

Att ta hem en grundtränad unghund är för många en jättebra lösning. Du får visserligen inte prägla och träna din lilla valp ifrån allra första stund, men du får istället hem en nyfiken unghund, som redan har alla grundläggande kunskaper, är rumsren och ivrig att börja lära sig nya saker tillsammans med dig.

Tillsammans lägger vi upp ett lämpligt träningsprogram, som kommer att passa dig och din blivande familjemedlem. Självklart ingår träningshjälp när du väl har fått hem din unghund och givetvis får du komma och hälsa på hos oss, under tiden som träningen pågår.

Två vägar till en grundtränad unghund

Att köpa en grundtränad unghund ifrån oss kan gå till på två sätt. Antingen anmäler du ditt intresse och tingar så småningom en valp ifrån en av våra kullar. Valpen stannar sedan för träning hos oss och är redo att flytta till sitt nya hem vid 10-12 månaders ålder. Fördelen med detta tillvägagångssätt är att du vet lång tid i förväg när din hund kommer att flytta hem till dig och du får möjlighet att följa valpen från början. Nackdelen kan vara att det ibland är lång väntan, då vi endast håller ett begränsat antal hundar hos oss för träning, åt gången.

Det andra alternativet är att köpa en obokad hund ifrån oss. Möjligheten att köpa en obokad hund varierar med tiden. Vi behåller i de flesta fall en till två valpar ur våra kullar, för att kunna utvärdera vår avel och möjliggöra fortsatt avel på friska, starka och sunda individer. Av olika anledningar kan det därför ibland finnas möjlighet att få köpa en obokad, grundtränad unghund.

Skicka gärna in en intresseanmälan om du vill veta mer, så återkommer vi så snart vi kan.

Grundtränad unghund - Gamegainer Gundogs