D-kullen

Lördagen den 18 april, 2015, kom de äntligen till världen. Spark (Gamegainer Adidas) och Vails (Timberline Vail af Gamegainer) tolv små underverk. Sju gula, fem svarta. Sju tikar, fem hanar. På den här sidan kan du följa deras utveckling.

Timberline Vail af Gamegainer

Vail är en mycket trevlig och snygg hane med ett underbart temperament och en imponerande stamtavla.

Timberline Vail af Gamegainer - Jaktlabrador
”Vail” Timberline Vail af Gamegainer på andjakt

Vails veterinärdata

UndersökningDatumResultat
CNMDecember 2013Clear
SD2December 2013Free
ÖgonlysJuli 2012ua
ArmbågsledsröntgenJuni 2012ua
HöftledsröntgenJuni 2012Grad A
Prcd-PRAMaj 2011
Normal/Clear

Gamegainer Adidas

Sparks sida.

spark_apport
”Spark” Gamegainer Adidas, apporterar hemma i trädgården

Valparna

Gamegainer Donna Karan (tik)
Gamegainer Disney (tik)
Gamegainer Diamond (tik)
Gamegainer Ducati (tik)
Gamegainer Dior (tik)
Gamegainer Diesel (tik)
Gamegainer De Lorean (tik)
Gamegainer Dell (hane)
Gamegainer Domino (hane)
Gamegainer Dodge (hane)
Gamegainer Daimler (hane)
Gamegainer Dragon (hane)

Fotograf: Jenny Närfors

8 veckor gamla

Nu har de små fyllt åtta veckor och en efter en flyttat till sina nya familjer. Vi kommer att sakna alla små praliner här hemma, men vi vet att var och en har fått en helt egen, fantastisk familj.

7 veckor gamla

I början av veckan mjukstartade vi med att inspektera ägorna hemmavid. Efter sju veckor fyllda är dock dags för lite större utmaningar i livet. Det var dags att prova på den första bilturen. Det gick som smort. Väl framme i torpet var det först en kort, försiktig inspektion av de nya markerna som gällde. Sedan var det fullt ös, bad och lek. Alla har nu fått sina riktiga namn och poserat framför kameran. Efter en innehållsrik dag, slocknade hela gänget som slagna hjältar.

6 veckor gamla

Den här veckan har valparna fått besök av sina blivande hussar och mattar, hunnit med sista avmaskningen och klippt klorna såklart. Mamma Spark leker outtröttligt med sina små och hela, lilla flocken kommer som spjut när matte Jenny kallar. Vi vill aldrig gå in och får stanna ute nästan så länge vi vill.

5 veckor gamla

Nu börjar vi verkligen se ut som vuxna hundar i miniatyr. Sovstunderna blir kortare och kortare och leken allt mer central. Den här veckan har vi fått smaka på ett riktigt stort ben, hälsat på storasyster Toni och mormor Viska och fått prova på apportering av kanindummie. Allra bäst var nog kanindummien. Med mamma Spark vill vi gärna leka busiga lekar och när vi somnar, sover vi gärna tätt, tätt intill.

4 veckor gamla

Världen utanför valplådan blir mer och mer spännande. Upptäcktsfärd bland tygknutar och gosedjur är livet. Allra helst är vi ute hela dagarna, även om det regnar. Då är det skönt att söka skydd i det uppskattade utomhuskrypinnet. Kloklippning och avmaskning börjar bli vardagsmat. Vi älskar den ”riktiga maten” och uppskattar verkligen sällskap ifrån mattar och hussar. Men mys med mamma är allra bäst!

3 veckor gamla

Nu öppnar sig stora världen. Den här veckan har de små fått känna gräset under tassarna, träffat lillmatte och upptäckt att det är riktigt kul att busa med sina syskon.

2 veckor gamla

Den här veckan har det hänt mycket. Vägning, avmaskning, kloklippning och flytt till stora lådan. Världen utanför blir mer och mer spännande. Mamma spark står för tryggheten och hon spenderar många timmar med de små. Ny mat har vi också fått prova på, det var inte dumt alls!

1 vecka gamla

Småttingarna växer och frodas. Den huvudsakliga sysselsättningen består av att äta och sova, men under slutet av veckan har den lilla flocken börjat glänta på ögonen och upptäcka varandra. Nu går det fort framåt. Mamma Spark har fullt upp. Det börjar det bli trångt vid matdags, men än får de rum.

Nyfödda

Spark är en fantastisk mamma och tar hand om sina små med stor omsorg. Det kräver sin tik att hålla rent efter tolv små liv i lådan och hinna med att ge alla mat. Det gör Spark verkligen med bravur. Mjölkbaren är öppen dygnet runt 🙂