C-kullen

Tisdagen den 15 april, 2014 kom Pärla (Perdix Gundogs Flute of Gamegainer) och Vails (Timberline Vail af Gamegainer) fem små underverk till världen. Två svarta hanar, en gul hane och två gula tikar. På den här sidan kan du följa deras utveckling.

Timberline Vail af Gamegainer

Vail är en mycket trevlig och snygg hane med ett underbart temperament och en imponerande stamtavla.

Timberline Vail af Gamegainer - Jaktlabrador
”Vail” Timberline Vail af Gamegainer på andjakt

Vails veterinärdata

UndersökningDatumResultat
CNMDecember 2013Clear
SD2December 2013Free
ÖgonlysJuli 2012ua
ArmbågsledsröntgenJuni 2012ua
HöftledsröntgenJuni 2012Grad A
Prcd-PRAMaj 2011
Normal/Clear

Perdix Gundogs Flute of Gamegainer

Pärlas sida.

Perdix Gundogs Flute of Gamegainer - Jaktlabrador
Pärla” Perdix Gundogs Flute of Gamegainer på markprovsmästerskap 2013

Valparna

Gamegainer Chanel (tik)
Gamegainer Chevalier (tik)
Gamegainer Caterpillar (hane)
Gamegainer Camaro (hane)
Gamegainer Corvette (hane)

8 veckor gamla

Nu har vi hunnit med många nya saker. Under veckan har vi åkt bil för första gången, hälsat på i torpet och provdoppat tassarna i det gröna vattnet. Vi är mest utomhus och älskar att hänga med de andra hundarna. Vi har hunnit bli riktiga snyggingar och dessutom godkända av farbror veterinären. Matte säger att hon kommer att sakna oss ofantligt mycket när vi flyttar till våra nya familjer.

7 veckor gamla

Den här veckan har vi fått prova på färska märgben, fantastiskt gott! Vi har också börjat hänga i stora hundgården med de stora hundarna, jättespännande! Vi vill vara ute längre och längre mellan sovstunderna och vill allra helst sova i mattes knä eller tillsammans med resten av flocken. Vi diar inte så ofta, men umgås gärna med mamma Pärla och försöker få en smakbit av hennes goda ben. Nu är sista avmaskningen också avklarad. Men det märkte vi knappt av, eftersom fokus låg på de goda leverpastejbitarna vi fick efteråt.

6 veckor gamla

Sex veckor gamla och hungrigare än någonsin. Riktig mat får vi nu tre gånger om dagen och vi äter till sista smulan, men mammas mat är fortfarande favoriten. Ben och andra leksaker är jätteintressant och mamma Pärla passar på att träna valparna i att respektera hennes ben. Nu kommer vi som små skott när matte Jenny lockar och vi vill gärna vara ute och leka riktigt länge.

5 veckor gamla

Fem veckor gamla börjar vi se ut och bete oss som vuxna hundar, i miniatyr. Intensiva lekar varvas med välbehövlig vila. Två gånger om dagen serveras det riktig mat, jättegott! Vi kommer gärna när matte Jenny lockar och älskar att leka utomhus. Vi har imponerat sett på, när mamma Pärla lekt med syster Spark, hunnit med att hälsa lite på mormor Viska och sagt hej till en av katterna som bor här. Det finns mycket roligt att upptäcka.

4 veckor gamla

Den här veckan har valparna fått riktig mat, varje kväll, hela veckan, mycket populärt. De små har varit på upptäcktsfärd, både i huset och i trädgården och mamma Pärla agerar villigt lektant. Småttingarna är mycket förtjusta, även i vårt sällskap, i lådan. Favoritsovplatsen är tyg-iglon, som de turas om att knoppa i. Ibland sover de två åt gången i lilla lyan. Tänderna har kommit fram ordentligt och fungerar lika bra på kullsyskonen som på bitleksakerna. Avmaskning nummer två har vi också klarat av.

3 veckor gamla

Nu börjar det bli lite mer aktivitet i valplådan. Nu när gänget ser lite bättre har de också börjat upptäcka varandra. Den här veckan har guldklimparna flyttat ner till stora lådan, hunnit med att känna lite på gräset i trädgården och smakat lite på ny mat. Maten var sådär, mammas mjölk är, än så länge, helt klart favoriten. Redan nu vet valparna vart man sover och vart man gör sina behov.

2 veckor gamla

Två veckor gamla har valparna redan börjat upptäcka världen, de knatar på vingliga ben och har gläntat på ögonen. De växer i en rasande fart och har hunnit få sin första avmaskning. Pärla håller stenkoll på sina små och än så länge sköter hon hela ruljansen själv.

1 vecka gamla

På dessa bilder har valparna nästan hunnit bli en vecka gamla. Det är otroligt vad snabbt de utvecklas. Både Pärla och valparna har hittat in i trygga rutiner. Äta, sova, äta sova och så lite omvårdnad däremellan.

Nyfödda

Pärla är en fantastisk mamma och hon sköter sina små med stor omsorg.